Monday, February 27, 2012

SHIN CHAN. (:

assalamualaikum. haha.

post ni nak cerita pasal how shin chan make my day. LOL.

adelaa satu hari ni. videocall dengan DILLE. lame jugak aa. mase vc tu die tengah maen game sambil dengar lagu. then die nyanyi sekali. awww,sedap gile suare die. HAHA. then lame sikit,die cakap die ngantok. aku cakap nanti laa nanti laa. pastu die kate tapi dah ngantok ni.

then aku pon bukak shinchan dekat laptop and then aku usha sekali dengan die. sebab time tu kitorang vc gune ipad. HAHA. pastu lame sikit die cakap laa kemon nak tido laaa. pastu aku tutup shin chan . then wish goodbye sume. then die tido. (:

tu jelaa citer . haha. assalamualaikum

Wednesday, February 22, 2012

VIDEO PELIK

video
ni mase ADDMATH. KAYU kene starjump sebab online. LOL
pay ATTENTION AT 0.35-0.40 LOL .

GIRLS based on MY DAD minds

assalamualaikum. 
k bapak aku selalu cakap pasal perempuan . 

die cakap ko ni hensem, *ramai cakap aku takhensem la. 
die cakap jangan cari awek mase mude mude ni. sebab bile ko ngurat die. die akan ikot kau jek. *macam takje. 
die cakap nak cari mase dah masuk u nanti. dekat ukm fakulti optometri. ko buat buat laa nak cek mate.pastu ko pilih yanglawa. *tanak denga cakap bapak. d: 
die cakap carik anak orang kaye,beriman,boleh jage ko,lagi mude daripada ko. *muke dahla takhensem ade hati nak cari sampai camtu sekali. 
die cakap ingat pesan bapak ni. 

bapak aku dah tue dah. nearly 65 yrs kot. kalau korang mesti umur macam atok korang kan. sedihlaa. tadi bapak aku cakap jage orang tue ni tak susah. dalam lime tahun jek. pastu pergilaa orang tue tuu. *anak mane yang taksedih seh bile denga bapak die cakap macamtu. sedih gile. 

Sunday, February 19, 2012

wayang.

assalamualaikum. haha. harini nak  citer pasal wayang. dulu kecik kecik satu family aku layan HARRY POTTER. haha. cakap pasal harry potter ni . aku teringat la bapak aku bawak aku pi tengok wayang.

aku tanak teman. tapi bapak kan. aku teman jelaa. time tu aku kecik lagi. memang semangat  la gak tengok hp.
bapak aku cakap jangan tido ea. aku cakap alright bapak. i will accompany you. hahah. but then aku tido. kesian bapak aku tengok wayang sorang2. (:



ouh and, aku takpenah tengok wayang dengan girlfriend . awww so sad. ahah. muke macam aku sape yang nak jadi gf. kan kan. aku minat orang jek. orang tak minat aku pon. hahah.

Saturday, February 18, 2012

SEKOLAH!

assalamualaikum. mmm sape rindu sekolah? aku rindu kosai doh. taktau nape harini teringat rakan rakan sekolah. siak aaa. diorang bukan rindu aku pon sial. =='

aku teringat sekolah aku sbab. tadi aku stalk gamba aku sendiri. then nampak album ROYALE LIFE. so aku bukak. nampak laa kenangan kenangan sume.haha. takpuas aku tengok kenangan,aku bukak profile lame aku.then nampak lagi foto mase junior. awwhhhh rindu kosai!

k nak tunjuk dulu rupe skolah aku.  =='







hah. cantik kan? rindu rindu.

ouh foto bawah ni skuad aku kat rmc. (:
REGAL FOX 1011








 and this is my batch. IT IS NAMED CROWNS.  




         ouh lupe pulak. ni classmate aku.











kdone. assalamualaikum. (:

Friday, February 17, 2012

TIDAK DISENGAJAKAN

assalamualaikum. mmmm. nak cakap pasal jodoh .
teringat mase form4.satu hari ni , aku pi la kedai runcit nak beli jajan.dah habis beli aku keluaq laa.then ade awek dekat moto.tetibe die panggil aku 'firdaus!'. aku pon 'hoi,errr ko sape?' die jawab 'afini laa' ouh shittt kawan sekolah petang(agama). hahah. tak sengaja betol. ngeh ngeh.

then,tadi aku jalan kaki nak pi surau untuk maghrib. sat gi ade awek tengah bawak moto die panggil aku 'daus!' aku pon 'heeee' . yang ni aku kenal sape. anak ustazah sekolah petang aku. takpenah tegor. tetibe die kenal aku. hahah. betol betol tak sengaja.

then,26.1 aku pi JAPAN. sampai sampai sane. aku pon berator la kat kastam. sekali terserempak zahiril dengan pelakon pompuan sarah ali kot. hahah. pikir macam nak tegor.tapi takyah laa. hahah. tapi kalau aku tau,aku amik gamba sekeping. boleh claim kat kawan kawan. haha

then,9.2 aku balik MALAYSIA. haritu aku pi KLCC.ingat nak lepak ngan rakan rakan OP.tapi sume cam sial busy. diorang cakap 'ko takcakap awal awal' ade yg tak angkat teros. kimaktol. ==' so aku lepak la sorang sorang. sempat aku pi photo festival. hahah. then beli tiket WARHORSE. sedap sioddd. awww,mase nak beli popcorn jumpe ahcong yang slalu buat persembahan dengan JAMBU RAJA LAWAK. hahah. memang tak sengaje jek. =='

tu lah cerita untuk kalini. (: assalamualaikum.

Wednesday, February 15, 2012

Too much experienc.

Assalamualaikum. Haha. Nak citer when aku jadi senior aku buatpe.

Mmmm. Aku kire jahat laa kat rmc.haha. Tiap malam aku suro junior aku urut. Bes siod. Yela. Mase junior urut orang.so jadi senior kena urut pulak. Hahah. Mmmm,then bulan tige,aku dan 12rakan yg lain kantoi fly. Awww man. Kene public canning due das. Hahah. 13.3.11. Wujud la 13siblings. Start ni aku kene sumpahan tige belas haribulan. Bulan enam,aku kene lagi public canning. Kes pukol junior. Aku jab je kot. Dulu kene convert tak repot pon. Sial nye junior. Hahah. So kene lah public canning. 13.6.11. Time ni aku call bapak aku suro bawak aku kelua rmc sbb taktahan doo (plus aku rase mcm ade harapan kene buang). Hahah. Then bapak aku cakap berani buat berani tanggung. Aku pon tanggung. Then 13.9.11 aku kantoi cigop dengan stap meor. Whoaa. Die legend. Budak ni ckp mase kantoi tu,die belari dari bilik die sampai line echo. Haha. Die memang ade macam sense dekat aku . Sebabnye,before ni aku kantoi phone dengan die bulan lapan. Time kantoi phone aku baru lepas cigop.so,senior senior aku ckp.baek bagi phone dari kantoi cigop, haha.

Aku takpandai pon doo. Manjang fail jek acc,phy,add. Duhh chem pon slalu cukup mkn. Dahla pemalas. Then trial aku dapat 4a. Alhamdulillah la kan. Awhh, mase bulan enam,ade eksplorasi stf-rmc. Haha. Aku group dgn kira,farah eliena.fatinsyuhada,aisyah,balqish,syaza. Diorang top stf dan aku worst rmc. Haha. Habis je eksplorasi ramai teros kwn stf. Haha. Then bulan lapan. Ade eksplorasi dgn skola kl. Hari first geoup dgn budak puteri wilayah. Hari second group dgn budak bintang selatan. Tak contact dh dgn diorang. Sbb diorang sombong.bukan kitorang sombong. Tapi aku dpt gf.haha. Sekolah perempuann pudu. Hee. Tapi dh break. Sbb aku kot. Then bulan sembilan or sepuloh eksplorasi dgn ssp. Hahaa. Group dengan nadiah,shareh dan fazy. Mmm . Then bulan 12 kitorang dh start training passing out parade. Muke hitam dah. Haha. Then 22.12.11 aku jadi old putera. Haha.

Aku proud gile dpt habiskan study kat rmc. Dapat kawan kawan satu malaysia. Haha. Ouh,kat rmc aku penah dpt best swimmer 2010. Top five shooter2010. Klah tu je nak cite. Assalamualaikum. Sorry klau tkbest

Monday, February 13, 2012

experience teach the meaning of life.

assalamualaikum. (:

ni nak citer pasal aku dekat MTD/RMC(maktab tentera diraja) junior year.

kk. aku masok in the year 2010 as newboy or junior.hahah. first bangge gile weh.first day. aku datang pakai songkok babe. hahah. berkabung. sebab 25.2.10 kan ex sultan johor mangkat. then malam first. senior or sir datang masok bilik kitorang.then ade sir tanye. 'sape budak johor?' aku jawab 'saye sir'. haha. then die cakap. ko buddy aku. aku pon watheheck. hahah. tadah jelah. then minggu first whoa aku keje buat lawak. skuad aku dok gelak saje. then minggu kedua. aww hidop aku dah takgembira. asyik kena saje. bullshit ah rmc. then. mase nak cuti first. happy kosai. before balik. kena baris(CI parade). mase baris ni. kong kosai doo. aku pon diri lah sebelah kaki. dengan staf tak kantoi. dengan senior kantoi. brape jam kemudian. kelua baris. whoaa. happy. naik line(level) masok dash(room) auto(teros) packing.mase packing  ni skuad aku cakap master aku panggil. aku pon pi lah kat dash3(room 3) . masok masok auto hammerlight. then die cakap 'asal ko diri sebelah kaki babi! ko ingat aku taknampak! buat malu sial jadi buddy aku! then die bukak kasut lari then convert. awwww shitt. sakit babe. nak nanges(tekelua air mate dah). pastu die suroh aku starjump(nak hilang senak). then die collect balik aku. hahah. lawaklah.

then aku dapat lesen fly and cigop awh phone jugak.
lesen fly kan. aku dapat dengan care blanje master aku mase fly. lesen cigop dengan care aku kena tibai sikeq then blanje sekaton cigop. phone kena tibai sikeq. haha. tulah hidop time junior. (:

ouh forgot something. my friend meninggal dunia because bullied when i was a junior. AL-FATIHAH


p/s tradition rmc(yang teruk) semakin berkurang disebabkan peredaran zaman yang ketara.
klah assalamualaikum

what bapak teach me. (:

assalamualaikum. mmm. satu orang ni aku paling benci gila kosai . guess who? bapak aku. haha. dalam kebencian tu. ofcourse la ade sayang . *lelaki memang taknampak lah tande kesayangan die. haha. kk. sebab ape aku benci die. mmm,die ni kuat gile bebel. aku buat sikit bebel buat sikit bebel. buat sikit bebel. and, satu waktu ni memang aku takdapat lupe. mase tu aku form3. aku deengan kawan aku baru balik tarawih. so aku pon lepak lah cyber cafe. sat gi bapak aku datang cyber cafe and lempang aku. awhhh gosh. hidong aku berdarah. ==' rase die takseberapa. tapi ntah kenape hidung aku berdarah. then die bebel bebel bebel . awww aku balik lah rumah. denga die bebel lagi. bebel bebel bebel. hahah. dan tadi. mase ngeteh dengan fama aku. ade lah budak kecik sorang. nakal gile. then bapak die cakap 'ayah nak balik ni,tinggalkan awak ehh' auto budak tu nangis. then bapak aku cakap kat mama aku. 'adek dulu tak macam ni ehh' mama aku jawab, die dulu baek.diam jek' . bapak aku cakap 'dulu adek buat keje sendiri jek men kete jek keje,orang takpenah kacau.' padahal,dulu mase aku kecik aku tengah maen keta. bapak aku datang teros ambik keta,then baling. shitt aaa die takpenah kacau aku. (:

sekarang,lepas subuh. konfem die bagi aku satu pembelajaran. tentang agama. (: before pengajaran tu die bebel la. hahah. dan satu nih aku nak kongsi. tentang nama nama Allah. name name Allah actually ade 3000. if aku ingat lah. 1000 name Allah. cume malaikat je tau. 1000 lagi cume nabi nabi je tau. 99 lagi kite tau . 1 lagi cume Allah je tau. dan yang lain tersirat dalam BISMILLAHIRAHMANIRAHIM. (:
then bapak aku bagi contoh. die cakap. 'kalau bapak kejot ko gune name adek.ko takbangon punye. kalau gune firdaus ko takbangon.gune arief takbangon. gune muhammad ko takbangon. gune MUHAMMAD NURARIEF FIRDAUS! ko konfem bangun(means gune fully name of yours) . so nak dikaitkan dengan BISMILLAHIRAHMANIRAHIM,if nak mintak or doa. gunelah sekali BISMILLAHIRAHMANIRAHIM.

korang fahamkan? klah assalamualaikum. (:  very grateful to have you as my dad. hahah. *memang taklah nak cakap love u. terang terang kot. lelaki malu gile kalau cakap love you kat mak atau ayah sendiri. padahal sayang gile. hahah.

crush.

hoih.assalamualaikum. hahah. ni post ke berape ntah. best pulak share hidup aku. ==' btw, nak citer pasal crush. mmmm. banyak gile crush aku sejak aku hidup 17tahun 4bulan ni. hahah. tapi kan. foto kat atas ni kan. crush paling crush habis. hahah . comel doh. nak tau tak sebab pe die comel?

aku slalu kot text die. die reply mmm mmmm mmmm mmmm. menyampah weh bile bace ape die reply. so aku pon reply 'dille,kau taksuke aku kau cakap jeler. kan senang. ==' ' then die reply. 'aku suke kau lah! puas hati?' aku pon heeee. masok selimut senyum sorang sorang lah. d :  hahah. ITALY weh.

assalamualaikum

Sunday, February 12, 2012

people changed dude. haha

assalamualaikum. teringat lagi mase sekolah rendah dulu. nak beli eskem, jajan, gule gule. sume cuak. mesti akak aku belikan. dulu pemalu gile gile. sekarang, kurang malu sikit. dulu kalau mama aku hanta kakak aku pi tuisyen, aku kemas rumah, lipat sejadah. sekarang, aku lah tukang sepahkan rumah. duhhh. kenapelah dah berubah gile babi nih. ==' mungkin sebab pengaruh rakan sebaya. awh, mase lower form aku aktif ber bola sepak. hebat laaa jugak. but then naek upper form. bakat tu dah hilang and  bakar swimming pulak muncul. (: macam aku cakap. people changed .

guess what. aku takde idea. klah. assalamualaikum

Saturday, February 11, 2012

small kids noob love . haha

assalamualaikum. haha. hidup aku,takpenah sekolah dengan perempuan kecuali sekolah petang(agama). haha. sekolah petang nih dari darjah satu sampai darjah enam and then darjah khas. (: so, ade laa aku jatuh cinte. haha. lawak gile bile pikir balik. balas balas surat gitu. bodoh siod. (: ni mase darjah enam. but then masok form1 aku pon dah tak contact dengan die. (: thats all la my small kids noob love. hahah.

okay, ni dah masok part secondary school. mase lower form , aku sekolah di sekolah tinggi muar,joho. sume laki. hahah. mase form1 tak maen lah cinte cinte nih. booo. haha. mase form2 pon takmaen jugak cinte cinte nih. boo jugak. tapi sume ni sebab phone takde. haha. then, end year form2 mama aku bagi beli phone. so baru start pakai ni. first phone N-gage QD. rawhaha. ouh, back to topik love nih. mmmm, end year form2 mama aku hanta pi pusat bahase inggeris. kat sini aku kenal dengan sorang awek ni. cun. die tue setahun(born in 1993). die ask aku to join her group to perform presentation. haha. then,kite texting texting lah bincang presentation tu. dah habis sume presentation. habislah pembelajaran dekat pusat tuu. tatapi, aku still texting dengan die. haha. lastly, kitorang kapel(bodoh sial). lame la jugak.

mase midyear form3,aku join MSS premier zon selatan(joho) . kapel aku pon join jugak, sebab sekolah die pon premier. jumpe lah die mase dinner . haha. mase dinner tu, aku nampak kawan die. sebaya(born in 1994) lawa lagi. haha. then mintak la number(dapat kot). kawan kapel aku ni cakap kapel aku playgirl(patotla duit aku macam kena kikis.sial doh). so aku pon break. then kapel dgn kawan die. haha. so yang tue setahun dah jadi ex. kawan die jadi kapel aku.

dengan kapel yang ni. sampai lah form4. mase aku baru masok mtd. die mintak break(actually due due mintak break.sebelom die pon same.) hahah. sedih betol. tapi memikirkan nasib lagi sedih dok mtd jadi junior . aku lupekan. sampai lah kepada form5 bulan 10. dapat kapel baru. tu pon sampai bulan 12. die mintak break jugak. and sekarang, takde kapel(takbagos takbagos). tapi aku ade crush. (: comel comel comel. haha. dulu texting dengan orang aku suke slalu text love u love u. dengan die aku takberani sebab takot love tu makin kurang. haha.

tu jela noob love aku. haha. assalamualaikum

kids time are always hard to forget.

assalamualaikum. mmmm. this is my second post. (:
kalini. nak citer pasal mase kecik kecik dulu. aku selalu hilang. hahah. kan aku ade citer yang mase kecik aku gile dengan keta mainan.hahah. agaknye,sebab leka dan gile towards keta mainan. aku selalu tertinggal time shopping dan menyebabkan hilangnye anak bertuah mama aku. hahah.

 ade sekali nih, aku follow mama aku pi rombongan sekolah die pi langkawi. mase kat langkawi. best gilak. kecik kecik lagi kan. agak jakun lah. haha. so,mase tibe kat tempat tidoq. aku dengan gilebabinye belari naek atas. bile aku pusing belakang. mama aku dah takdak. duhhh. cuak tak cuak aa. aku turun balik. takde dah bas. siod siod. so dengan pemikiran yang masih budak. aku dok jalan pusing pusing. tetibe aku tenampak pakcik ni,familiar la (bus driver rombongan tu). so aku cakap kat die. ' pakcik nampak tak mama saye?' die jawab taknampak. aku cakap laa ' pakcik,nak ikot pakcik. ' pastu die jawab okay. then aku follow die sampai lah kat kedai makan. die belanja aku abc. whoaaa. haha. then terjumpe kawan mama aku. die tanye,mama mane? aku jawab taktau. hilang kot. hahah. then die call mama aku. a few hours later . mama aku datang. ngehhh. ni mase aku darjah satu or due. (:

ouh dan lagi satu. aku ade akak. akak aku dengki dengan aku.selalu. sebab aku comel kot time kecik. hahaha. bile jalan,mesti akak aku buli aku. konfem. dan ade satu hari ni. harijadi die. sambut dekat swimming pool MRSM muar. aku nyibuk  sebelah die. time ni die nak potong kek. pastu die cakap kat aku 'sane la adek' . aku derk jek. sat gie die mental. die tonjol kepale aku sikeq. pastu aku diam jerk. few minutes later,mama aku tanye akak aku. 'kaklia , adek mane?' kakak aku pndang kanan die. aku tengah dok lemas dalam kolam. pastu dengan bajet nya . akak aku terjun selamatkan aku. hahaha. time ni aku tadika. (:

 ni jelah yang aku mampu kongsi. assalamualaikum

Friday, February 10, 2012

Remembering my kids time. (:

Assalamualaikum. Hahah. Ni first post aku sehh. Aku harap korang enjoy bace *aku rase takde sape nak bace.haha. Mmmm, harini aku kat rumah KL aku. Sehari lepas aku sampai Malaysia from Japan. Mase sampai kat Malaysia, Kak sedare,Mama,Tok sedare yg dtg ambik. Lepas diorang ambik,aku pi rumah kak sedare aku. Then, for about a few hours later, aku dan sepupu aku had to fetch aku nye anak sedare. (anak sedare aku mengade macam sial). Time tu,sepupu aku drive. Aku tweet tweet gune ipad. Dengan kimaknye, anaksedare aku mengade nk maen. Aku tk bagi. Pastu die nanges nak nak nak. Then sepupu aku bagi tablet 10.1 die. Okay. Malamnye. Aku ckp la pasal mengade ngade anak sedare aku ni kat mama aku. Then aku tanye mama aku.'ma,dulu adek macammane? Mama aku jwab. 'dulu adek bagos. Selalu mintak kete mainan. Bile dh dpt. Lupe dunia. Maen jek dgn kete mainan adek. Takde pon susahkan orang.'

Then aku teringat la mase aku kecik dulu macammane. Hahah. Mmg gile dgn kete mainan. Malam,aku maen kete mainan. Esok nk pi sekola maid aku dtg. Aku ckp dkt maid tu jgn kemas kete mainan aku,aku nk sambong balik sekola nanti. Haha.

Tadika times,aku selalu gadoh dgn sepupu aku. Babi gile. Kalah plak tu. Pastu baik balik. Hahah. Mase aku umur 1-14. Bapak aku jrg balik. Tapi bile balik mesti aku kena hafal dictionary english. Duhhh,ingat lagi mase darjah tige. Aku kena diri tengah panas sbb takhafal satu page. Haha. Then mase darjah tige jugak, aku kena tido dlm jamban sbb takboleh azan. Ahh sial. Ouh. Mase darjah satu lagi best. Mak aku cikgu bm stpm. Die balik kol 2.30. Mase dajah satu,kelua kelas 11.50taksilap. Aku kena tunggu due jam kot nk tunggu mama aku ambik. Satu harini. Aku tkthn gile. So aku ambik keputusan dgn berjalan kaki sejauh 7km untuk balik rumah. Haha. Sampai kat parit raje (lebih kurang 5km dah lepas) ade pakcik panggil aku. Die tanye nak pi mane. Aku jwb nk balik. Pastu die anta naek moto. Balik,aku kena sebat.hahah.

SK times,aku sportsman beb. Sume sukan aku maen. Bola sepak.bola baling,bola tampar,sepak takraw,badminton,ragbi,olahraga. Ragbi sampai MSSJ. Olahraga sampai MSSJ(lompat pagar). Hahah. Ouh mase darjah satu mama aku hanta pi kelas swimming. Thats why mase aku form four dapat best swimmers kat rmc. Hahaha.

Tu jelah my kids time yang aku ingat, nanti kalau aku ingat lagi. Aku tambah. Assalamualaikum.