Sunday, May 20, 2012

wuishhh

olllaaaaa. wuishh. assalamualaikum. .___. experience teachs the meaning of life. but it is not like,you must experience it,then you learn what is bad and what is good. it can also be learned by others experience such as parents,teachers and elders.

as an example,when your mother asks you to study, study lah. they know life better than you. (:
another example,when your teacher asks you to study, study lah. they dont want your life ended as teacher. its not rich though. :P

errr thats all. :P taaaaaa

Monday, April 2, 2012

Six Is A Lucky Number

1) Describe me in LESS THAN FIVE words
2) If you could give me a nickname , what would it be and why ?

3) What is the first thing that got into your mind when we first met ? (kalau pernah la)

4) How well do you think you know me ? And do you wish you wanna know more about me ? I think this is gonna be a no 

5) Okay if you could spend a day with me , list me three things that we should do together

..6) Tell me something about you that I might not know yet 

Saturday, March 17, 2012

RESULT! Da(tuuut)it!

assalamualaikum.

errr, nak citer pasal result spm 2011. fuhhh. sape yang tak cuak kan nak tunggu result keluar. aku lagi lah. dengan dulu kat sekolah pemalas,tido kat kelas, tuang kelas,tak fokus dalam kelas. eishhhh. aku harap result aku cemerlang la. AMIN.

tapi actually,takpayah cuak pon. dah kau punye usahe kan. tu laa result daripada usaha yang kau buat. tak kire lah kau tido ke ape ke. yang penting paper yang kau jawab tu danak kelua result dah pon.

errr,result spm orang cakap nak tentukan kerjaya kau ape. so, takkan laa Allah nak bagi semua straight a's. tak aci laa. sape yang gilebabi belaja straight a's,sape yang malas belaja pon straight a's. takci takci. so redha je lah dengan ape yang Allah dah tentukan tu. kalau orang takde kegagalan,make takdelah pengajaran.

there is a quote that says ' tak semua jari kene same saiz dan tinggi ' semua orang ade kebolehan sendiri kot. tak berjaye akademik,kite berjaye laa bende lain. (Y)

aku kalau tak cemerlang Spm nih. jangan haraplah kan korang dapat contact dengan aku lagi. aku akan melarikan diri . delete segala account yang aku buat. tukar segala nombor yang aku ade. bile aku berjaye. aku carik korang balik. ahaa. thats it.

peace be upon you! . (:

Monday, February 27, 2012

SHIN CHAN. (:

assalamualaikum. haha.

post ni nak cerita pasal how shin chan make my day. LOL.

adelaa satu hari ni. videocall dengan DILLE. lame jugak aa. mase vc tu die tengah maen game sambil dengar lagu. then die nyanyi sekali. awww,sedap gile suare die. HAHA. then lame sikit,die cakap die ngantok. aku cakap nanti laa nanti laa. pastu die kate tapi dah ngantok ni.

then aku pon bukak shinchan dekat laptop and then aku usha sekali dengan die. sebab time tu kitorang vc gune ipad. HAHA. pastu lame sikit die cakap laa kemon nak tido laaa. pastu aku tutup shin chan . then wish goodbye sume. then die tido. (:

tu jelaa citer . haha. assalamualaikum

Wednesday, February 22, 2012

VIDEO PELIK

video
ni mase ADDMATH. KAYU kene starjump sebab online. LOL
pay ATTENTION AT 0.35-0.40 LOL .

GIRLS based on MY DAD minds

assalamualaikum. 
k bapak aku selalu cakap pasal perempuan . 

die cakap ko ni hensem, *ramai cakap aku takhensem la. 
die cakap jangan cari awek mase mude mude ni. sebab bile ko ngurat die. die akan ikot kau jek. *macam takje. 
die cakap nak cari mase dah masuk u nanti. dekat ukm fakulti optometri. ko buat buat laa nak cek mate.pastu ko pilih yanglawa. *tanak denga cakap bapak. d: 
die cakap carik anak orang kaye,beriman,boleh jage ko,lagi mude daripada ko. *muke dahla takhensem ade hati nak cari sampai camtu sekali. 
die cakap ingat pesan bapak ni. 

bapak aku dah tue dah. nearly 65 yrs kot. kalau korang mesti umur macam atok korang kan. sedihlaa. tadi bapak aku cakap jage orang tue ni tak susah. dalam lime tahun jek. pastu pergilaa orang tue tuu. *anak mane yang taksedih seh bile denga bapak die cakap macamtu. sedih gile. 

Sunday, February 19, 2012

wayang.

assalamualaikum. haha. harini nak  citer pasal wayang. dulu kecik kecik satu family aku layan HARRY POTTER. haha. cakap pasal harry potter ni . aku teringat la bapak aku bawak aku pi tengok wayang.

aku tanak teman. tapi bapak kan. aku teman jelaa. time tu aku kecik lagi. memang semangat  la gak tengok hp.
bapak aku cakap jangan tido ea. aku cakap alright bapak. i will accompany you. hahah. but then aku tido. kesian bapak aku tengok wayang sorang2. (:



ouh and, aku takpenah tengok wayang dengan girlfriend . awww so sad. ahah. muke macam aku sape yang nak jadi gf. kan kan. aku minat orang jek. orang tak minat aku pon. hahah.